21 etapas de Nisipa

Laat uw zintuigen prikkelen tijdens een gevarieerd programma met de thema’s Spanje, passie en verbinding op de vooravond van de doorkomst van de Vuelta D’Espagna

Op zaterdag 20 augustus, de avond voorafgaand aan de doorkomst van de 77e Vuelta D’Espagna, organiseert het Wielercomité Nispen in samenwerking met het Openluchttheater Nispen een avond voor jong en oud waar de verbinding met Spanje en elkaar centraal staan. Spanje staat bekend om zijn tapas. Dit zijn kleine gerechtjes. Op 20 augustus serveren wij u 21 figuurlijke tapas in de vorm van 21 bijzondere bijdragen. De Vuelta van 2022 bestaat namelijk ook uit 21 etappes. In samenwerking met het Openluchttheater Nispen, de lokale Horeca en lokale verenigingen organiseert het Wielercomité Nispen een cultureel avondvullend programma, met daarin ook enkele (e)tap(p)as in de vorm van een wielercafé met een van de beste Nispense wielrenner allertijden, Luc Suijkerbuijk. Hij won in 1989 de etappe naar Avila in de Vuelta en woont al jarenlang in Spanje (Castellon). Ook nemen Jacques van der Poel, Jürgen de Jong en Gerwin de Regt deel aan het wielercafé. Het beloofd dus een avond met mooie wielerverhalen te worden.
Alle culturele etappas zullen aan elkaar gekoppeld worden door het levensverhaal van Luc Suijkerbuijk. Bedoeling is om op die manier naast de interviews ook de hoogte- en dieptepunten op een andere manier te laten zien aan het publiek. Dit in de vorm van dans (in samenwerking met Roosendaal Danscollectief), muziek (Remco Willems) en toneel (Drie Maal Plankenkoorst).
Doelgroep
Iedereen is welkom. Volwassenen ontvangen bij aankomst een sangria om al in de Spaanse sferen te komen. Gedurende de avond kunnen zij genieten van diverse spaanse tapas. De kinderen ontvangen bij aankomst een zomerse alcoholvrije cocktail met Spaanse sferen en gedurende de avond worden ze getrakteerd op andere lekkernijen met een Spaanse twist.

Tijdstip en locatie
20 augustus 2022, aanvang 19.00 uur. Einde 24.00 uur.
Locatie: Openluchttheater Nispen
Meer informatie: www.rondevannispen.nl